To home (logo)

Hot Club muziek in Nederland

In Nederland zijn circa 100 bandjes actief in de Hot Club muziek. Niet allemaal spelen ze 100% oorspronkelijke gypsy jazz, er wordt juist veel gemixt met jazz, latin, klezmer en bijvoorbeeld Balkan muziek. Er is een komen en gaan van bandjes, ook spelen verschillende muzikanten in verschillende bandjes.

In de meeste grote Nederlandse steden zijn er regelmatig jamsessies. Via Facebook valt goed te volgen dat er bijna iedere week wel ergens te spelen valt. Ook zijn er iedere week concerten, van officiĆ«le theaterpodia tot laagdrempelige optredens in de horeca met gratis toegang. De groep Hot Club liefhebbers in Nederland bestaat uit zo’n 2.500 personen. En dat is een zeer diverse groep van liefhebbers en dat maakt bijeenkomsten vaak zo leuk: waar alle leeftijden, culturen en sociale klassen dwars door elkaar heen lopen met dezelfde liefhebberij.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, concerten en sessies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Aanmelden

Word donateur

Vind jij het ook belangrijk dat de gypsy jazz in Nederland bekend gemaakt en gehouden wordt? Steun ons dan in ons doel en word donateur!

 

Meer informatie

Contact

Ophemertsestraat 11
4061 RA Ophemert
Nederland

E: contact@hcdf.nl
T: 06 - 4262 7976

IBAN:NL83 INGB 0005311022
BIC/Swift: INGBNL2A

 

facebook-pagina Stichting HcdF