To home (logo)

Django Reinhardt Festival 2016

Het summum van gypsy jazz is een bezoek aan het “Festival Django Reinhardt” eind juni in Samois-sur-Seine (Frankrijk). Al vele jaren wordt hier een meerdaags festival georganiseerd, vlak bij de plek waar Django de laatste jaren van zijn leven woonde en ook nabij zijn begraafplaats. De grootste namen uit het genre zijn hier aanwezig, is het niet op het podium, dan ook in het publiek. Niet alleen het festivalterrein is een ware belevenis, maar ook op de twee campings is er ontzettend veel muziek, vaak wel 24 uur achter elkaar. Een bonte mix van internationale muzikanten en liefhebbers maken er een dagenlang feest van, voor velen het muzikale hoogtepunt van het jaar.

De line-up voor het nieuwe festival is zojuist bekend gemaakt, kijk op www.festivaldjangoreinhardt.com voor actualiteiten en tickets. Op woensdag 22 juni start het festival met het Joscho Stephan Trio en aansluitend Ibrahim Maalouf (trompetheld). Donderdag is misschien wel gelijk de gaafste avond met eerst Cyrille Aimée en haar band op het podium en aansluitend Neerlands trots: The Rosenberg Family (met het Rosenberg Trio, Mozes Rosenberg en Johnny Rosenberg. Dan volgt op donderdag het Florin Niculescu Quintet, daarna meesterbassist Richard Bona en tot slot Shantel (voor het eerst een DJ op het festival!). Dan zaterdag zijn aan de beurt Kamasi Washington (saxofoonkolos), Monsieur Periné uit Colombia en Gregory Porter (de eindbaas in jazz vocaal voor heren). Zondag tenslotte komt in ieder geval Didier Lockwood, met zijn barbaarse violen show (mix van Balkan, China, Mongolië en de Oriënt).

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, concerten en sessies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Aanmelden

Word donateur

Vind jij het ook belangrijk dat de gypsy jazz in Nederland bekend gemaakt en gehouden wordt? Steun ons dan in ons doel en word donateur!

 

Meer informatie

Contact

Ophemertsestraat 11
4061 RA Ophemert
Nederland

E: contact@hcdf.nl
T: 06 - 4262 7976

IBAN:NL83 INGB 0005311022
BIC/Swift: INGBNL2A

 

facebook-pagina Stichting HcdF