To home (logo)

Terecht: Selmer-Maccaferri gitaar nr 378

Begin 2017 kreeg onze HCdF stichting een bericht over een belangrijke erfenis. Uit het legaat van de recent overleden Eddy Christiani kregen we een groot aantal vinylplaten en ook een originele Selmer/Maccaferri gitaar (D-hole), waar Joseph Reinhardt (de broer van Django) jarenlang op gespeeld heeft. Dit is dus een gitaar met een enorme cultuurhistorische waarde. Probleem was alleen dat de gitaar zoek was. De stichting HCdF ging de afgelopen maanden actief op zoek naar deze gitaar (serienummer 378), inclusief politie-aangifte, een aankondigen van een beloning en veel publiciteit. Gelukkig heeft dit er toe geleid dat de gitaar boven water kwam. Er was geen sprake van kwade opzet, eerder een misverstand. De gitaar is terecht en we zijn aan het kijken welke activiteiten we er mee kunnen ontplooien. Eerst gaan we zorgen dat de gitaar weer goed bespeelbaar wordt. Vanzelfsprekend houden we u op de hoogte van het vervolg.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, concerten en sessies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Aanmelden

Word donateur

Vind jij het ook belangrijk dat de gypsy jazz in Nederland bekend gemaakt en gehouden wordt? Steun ons dan in ons doel en word donateur!

 

Meer informatie

Contact

Ophemertsestraat 11
4061 RA Ophemert
Nederland

E: contact@hcdf.nl
T: 06 - 4262 7976

IBAN:NL83 INGB 0005311022
BIC/Swift: INGBNL2A

 

facebook-pagina Stichting HcdF