To home (logo)

Op 22 april vind in Grand Café Borg Nienoord in Leek (Groningen) een leuk gypsy festival plaats. Op de artiestenlijst staan nationaal en internationaal bekende top acts en bands als The Basily Gipsy Band, Reinier Voet & Pigalle44 en verder de noordelijke topbands Zazou Swing en mede-organisators van het festival, Quartier Latin Plus. Zij wisselen elkaar af op diverse podia, verdeeld over drie zalen in de borg, daarnaast is er tussen de bedrijven door de gelegenheid voor de bezoekers en geïnteresseerde muzikanten om gezamenlijk te jammen!
Reinier Voet &Pigalle44, brengt gipsy-jazz en swing. De band is een absolute autoriteit op gebied van gipsy jazz en zowel nationaal als internationaal veel gevraagd voor optredens op de grootste podia en zijn zeer bekend van radio en televisie. Een respectvolle reputatie derhalve.
The Basily Gipsy Band formatie laat de tijden van Django Reinhardt en Stephane Grapelli herleven. Ze hebben een geheel eigen identiteit met traditionele en Spaanse zigeuner invloeden ontwikkeld. Door de ontwapenende podiumpresentatie en de gedreven uitstraling weten de muzikanten hun publiek keer op keer in vervoering te brengen. Ook en grote reputatie in binnen- en buitenland.
Quartier Latin Plus is een kwartet ervaren muzikanten uit het noorden van het land. De klankkleur is vanaf de oprichting in 2012 bepaald door de interesse in muziek van Django Reinhardt. Zuid-Amerikaanse invloeden zijn ook terug te horen in de muziek. Quartier Latin Plus brengt gipsy-jazz, latin & standards met een vleugje Bohemien.
Zazou Swing, de naam van de band is afgeleid van Les Zazous, jazzcats die in het Parijs van de jaren 30/40 de swing tot een lifestyle hadden verheven. Uit die tijd stamt ook de muziek van de Hot Club de France, het beroemde zigeunerjazz ensemble met de legendarische gitarist Django Reinhardt en violist Stephane Grapelli. Het Zazou Swing trio voelt zich enorm verbonden met de melodieuze stijl van swing/jazz en het repertoire bestaat dan ook hoofdzakelijk uit gipsy jazz liedjes, afgewisseld door vocale jazz-standards, bossa’s en wals-musette.
Zie voor meer informatie: https://www.vanplan.nl/uitje/gipsy-festival-borg-nienoord-leek-37483459

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, concerten en sessies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Aanmelden

Word donateur

Vind jij het ook belangrijk dat de gypsy jazz in Nederland bekend gemaakt en gehouden wordt? Steun ons dan in ons doel en word donateur!

 

Meer informatie

Contact

Ophemertsestraat 11
4061 RA Ophemert
Nederland

E: contact@hcdf.nl
T: 06 - 4262 7976

IBAN:NL83 INGB 0005311022
BIC/Swift: INGBNL2A

 

facebook-pagina Stichting HcdF