To home (logo)

Voorjaarsconcert op 18 maart 2018

Op 18 maart aanstaande organiseert de Stichting Hot Club de France Nederland weer haar halfjaarlijkse concertmiddag. Plaats van handeling is zoals gebruikelijk Schenkerij De Beurs in Geldermalsen (Marktplein 14), toegang is zoals gebruikelijk € 10 (en € 5 voor donateurs). Parkeren is op zondag gratis in Geldermalsen.

Deze keer hebben we weer een geweldige line-up, het thema is Vocale Gypsy Jazz. Met de twee beste topacts van Nederland: Eva sur Seine en The Rosenbergs! Eva sur Seine is de frisse en warme samenwerking tussen de jonge en talentvolle jazzzangeres Eva Scholten en het Thomas Baggerman Trio. De combinatie van de verfijnde jazzy stem van Eva en de virtuoze gypsy jazz van de heren resulteert in een unieke eigen sound. Het repertoire bestaat uit eigentijdse uitvoeringen van stukken van Django Reinhardt, Franse chansons, musettes en jazz standards. Thomas Baggerman (28) wordt internationaal gezien als een van de beste gypsy jazzgitaristen van zijn generatie. Eva Scholten (30) studeerde in 2010 af aan de jazzafdeling van het conservatorium Amsterdam en weet met haar fenomenale timing en improvisatie op geheel eigen wijze tegenspel te bieden aan de gitaarsolo’s van Thomas. Kijk maar eens op deze opname van het Samois festival https://youtu.be/Kdw9O3YUPGY

Johnny Rosenberg, Mozes Rosenberg en Sani van Mullem vormen de meest talentvolle jonge generatie Rosenbergs. Ze zijn vanuit verscheidene achtergronden bijeengekomen en brengen moderne jazz en natuurlijk ook standards uit het repertoire van Django Reinhardt. Inclusief de vocale bijdrage van de begaafd jazz-zanger Johnny Rosenberg. De virtuoos spelende solist van het trio, Mozes, komt uit de gerenommeerde Rosenberg familie. De ritmesectie wordt gecompleteerd met de bassist Sani van Mullem. Hoogtepunt van The Rosenbergs is het concert op het Django Reinhardt Memorial in Augsburg, dat integraal uitgezonden werd door BR Klassik Jazztime. In 2018 verschijnt daarvan het cd-album. Kijk voor meer informatie op https://youtu.be/ypfV7ndPbd8

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, concerten en sessies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Aanmelden

Word donateur

Vind jij het ook belangrijk dat de gypsy jazz in Nederland bekend gemaakt en gehouden wordt? Steun ons dan in ons doel en word donateur!

 

Meer informatie

Contact

Ophemertsestraat 11
4061 RA Ophemert
Nederland

E: contact@hcdf.nl
T: 06 - 4262 7976

IBAN:NL83 INGB 0005311022
BIC/Swift: INGBNL2A

 

facebook-pagina Stichting HcdF