To home (logo)

HCdF Najaarsconcert op 7 oktober 2018

Ons Najaarsconcert op 7 oktober 2018 bevat 3 pittige ingrediënten. Onze stichting bestaat 35 jaar en draait als een tierelier. We komen traditiegetrouw inmiddels bijeen in Schenkerij De Beurs in Geldermalsen, om 14 uur. Om 14:15 uur beginnen we met het programma met een speciaal lustrum concert, waarbij we een aantal oud-bestuursleden in het zonnetje gaan zetten. We kijken in een geanimeerde setting terug op 35 jaar stichting Hot Club de France Nederland. Hoe kwam dat zoal tot stand, waar staan we nu en waar gaan we heen?

Een tweede ingrediënt is dat we de gitaar van Joseph Reinhardt (de Selmer/Maccaferri-gitaar uit de nalatenschap van Eddy Christiani) gaan tonen aan het publiek. De restauratie door Leo Eimers is helemaal afgerond, de gitaar is speelklaar en we hebben inmiddels afgesproken dat het Nationaal Instrumentenfonds de gitaar in beheer gaat nemen. Dit fonds wordt dus de praktische beheerder van de gitaar, het fonds kan en zal onze gitaar onder zorgvuldige, veilige en gunstige voorwaarden ter beschikking kan stellen aan donateurs van onze stichting. Hoe gaaf is dat? Vanzelfsprekend komen daar nog een hoop spelregels bij, we informeren u als we daar goede afspraken over hebben gemaakt. Vanaf 7 oktober is de gitaar in principe beschikbaar.

En de knaller op ons Najaarsconcert is een concert van Duved Dunayevsky. Deze talentvolle gitarist werd geboren en groeide op in Israël. Als autodidact is hij een ware fan van oude stijl jazz en woont hij al enige jaren in Parijs. Volgens vele kenners benadert Duved het geluid en het gevoel van Django Reinhardt het meest authentiek. Fenomenale solo’s en fabelachtige licks, je zal versteld staan als je hem hoort. Duved wordt begeleid door een Nederlandse allstar band, bestaande uit Jan de Jong (gitaar), Hady Mouallem (viool), Nick Sansone (gitaar), Joanne Gardner (viool) en Harm Wijntjes (contrabas).

Kortom: zondagmiddag 7 oktober wordt weer een waar spektakel, zet die datum snel in je agenda! Locatie is dus Schenkerij de Beurs aan het Marktplein in Geldermalsen (gratis parkeren). De toegang bedraagt € 10 (NB: € 5 voor donateurs!), reserveren is niet nodig. De jams en concerten zijn van 14:00 uur tot circa 17:30 uur, zaal is open vanaf 14:00 uur. Neem gerust je instrument mee, er kan volop gejamd worden. Ook is er weer verkoop van gitaren, boeken en cd’s.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, concerten en sessies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Aanmelden

Word donateur

Vind jij het ook belangrijk dat de gypsy jazz in Nederland bekend gemaakt en gehouden wordt? Steun ons dan in ons doel en word donateur!

 

Meer informatie

Contact

Ophemertsestraat 11
4061 RA Ophemert
Nederland

E: contact@hcdf.nl
T: 06 - 4262 7976

IBAN:NL83 INGB 0005311022
BIC/Swift: INGBNL2A

 

facebook-pagina Stichting HcdF