To home (logo)

Aankondiging HCdF Voorjaarsconcert op 31 mei 2020

Op 31 mei 2020 zijn we weer traditiegetrouw welkom in Schenkerij De Beurs aan het Marktplein in Geldermalsen. Zet deze datum alvast in je agenda! Hoofd-act op 31 mei is het Paulus Schäfer Trio met als speciale gast Dominique Paats op accordeon. Meestergitarist Paulus Schäfer heeft al een aantal keer in verschillende samenstellingen op ons podium gestaan, elke keer weet hij ons te verrassen met geweldige improvisaties, bezielde melodieën, messcherpe swing en knallende grooves. Paulus ontmoette de Maastrichtse jazz accordeon virtuoos Dominique Paats in 2012 op het podium tijdens een live concert. Er ontstond ter plekke een magische chemie tussen de twee ras improvisatoren. Beiden zijn muzikaal stevig geworteld in de traditie van de swing en gypsy jazz. Daarbij komt Paulus meer voort uit de traditionele Sinti Jazz scene, terwijl Dominique zijn roots heeft in de Europese moderne jazz. Hun samenspel levert een geweldige muzikale combinatie op van verschillende muzikale tradities en instrumentale klankkleuren. Het frisse speelplezier spat ervan af als deze twee mannen elkaar muzikaal uitdagen, in virtuoze improvisaties ‘balletje overgooien’ in afwisselende korte sequenties, en elkaar vinden in gezamenlijke strakke arrangementen en swingende grooves.

We hebben op 31 mei natuurlijk ook nog een andere band op het programma staan, daarover wordt u zo snel mogelijk geïnformeerd. De zaal is open vanaf 14:00 uur; de concerten starten om 14:30 uur en duren tot circa 17:00 uur. Er is volop ruimte om te jammen (neem je instrument mee!!) en natuurlijk hebben we ook standjes met verkoop van instrumenten en cd’s. Toegang is € 10 (donateurs van onze stichting krijgen € 5 korting), reserveren is niet nodig en parkeren is gratis. We zien u graag op 31 mei 2020!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, concerten en sessies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Aanmelden

Word donateur

Vind jij het ook belangrijk dat de gypsy jazz in Nederland bekend gemaakt en gehouden wordt? Steun ons dan in ons doel en word donateur!

 

Meer informatie

Contact

Ophemertsestraat 11
4061 RA Ophemert
Nederland

E: contact@hcdf.nl
T: 06 - 4262 7976

IBAN:NL83 INGB 0005311022
BIC/Swift: INGBNL2A

 

facebook-pagina Stichting HcdF