To home (logo)

Verslag HCdF Najaarsconcert 2019

Op zondagmiddag 27 oktober 2019 organiseerden we weer onze eigen halfjaarlijkse concertmiddag in Schenkerij De Beurs aan het Marktplein in Geldermalsen. Thema van deze middag was ‘back to the roots’, met de Spaaij Gypsy Band en de Feigeli Prisor Band met Eddy Grünholz. Jonge talenten en ervaren grootmeesters, mooi om dat stel samen te zien en te horen op ons eigen podium.

De Spaaij Gypsy Band draait om de samenwerking tussen de twee jonge talentvolle gitaristen Lex Reerink en Tessa Spaaij. Aangevuld met violist Kees de Ruiter uit Zeeland en op contrabas Martijn van den Brink uit Amsterdam, speelt de band eigen arrangementen van gypsy jazz grootheden als Titi Winterstein, Feigeli Prisor, Tchan Tchou Vidal en natuurlijk Django Reinhardt zelf. De band speelde vrolijk en virtuoos.

Feigeli Prisor is misschien wel de meest bescheiden gypsy jazzmeester. Na bijna een half leven van excellent gitaarspelen heeft de Nuenense virtuoze gitarist bijna een legende-status gekregen, trouw als hij is aan de eeuwenoude Sinti-traditie van het op gehoor doorgeven van inspirerende en emotionele muziek aan een jongere generatie. Speciale gast in het kwartet van Feigeli was dit keer Eddy Grünholz. Als telg van de familie Grünholz is Eddy nauw verwant aan de legendarische gitarist en mentor Waso Grünholz. Eddy is met zijn haast ongebonden benadering en verfijnde aanslag een uitstekende tegenhanger van Feigeli’s heldere formulering. De ritmesectie van deze band werd gevormd door gitarist Sendelo Schäfer en Fremdo Rosenberg op contrabas. Wat was het  geweldig om een band op ons podium te hebben bestaande uit leden van vier beroemde Sinti-families in Nederland!

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, concerten en sessies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Aanmelden

Word donateur

Vind jij het ook belangrijk dat de gypsy jazz in Nederland bekend gemaakt en gehouden wordt? Steun ons dan in ons doel en word donateur!

 

Meer informatie

Contact

Ophemertsestraat 11
4061 RA Ophemert
Nederland

E: contact@hcdf.nl
T: 06 - 4262 7976

IBAN:NL83 INGB 0005311022
BIC/Swift: INGBNL2A

 

facebook-pagina Stichting HcdF