To home (logo)

HCdF-concertmiddag 15 mei 2022

Een uniek trio: Antoine, Stochelo en Paulus!

Op zondagmiddag 15 mei organiseren we weer onze eigen (halfjaarlijkse) concertmiddag. Locatie is traditiegetrouw Schenkerij De Beurs aan het Marktplein in Geldermalsen. De concertmiddag gaat van start met het Parisien Gypsy Jazz Quartet. Deze formatie neemt je mee in een complete en unieke gypsy jazz experience met melodische thema’s en pakkende ritmes. Parisien werd opgericht in 2001 en wordt geleid door gitaarvirtuoos Don Vink. Hij brengt zijn solo’s met veel finesse en gevoel. Ritmegitarist Pascal Theune zorgt voor een strak en authentiek ritme, aangevuld met de vloeiende baslijnen van contrabassist Govert Veltkamp. Sinds vorig jaar is het Parisien-trio een bijzondere samenwerking gestart met jazzpianist Jasper Lekkerkerk. Deze pianist won al op jonge leeftijd de ‘Heijmans Jazz Award’ en heeft ook aan het conservatorium gestudeerd in New York. Met deze nieuwe aanvulling op de toetsen krijg je een verrassende samensmelting van disciplines. Het Parisien Gypsy Jazz Quartet zal je op een waanzinnige én nieuwe manier gypsy jazz laten ervaren!

Aansluitend verwachten we een uniek en eenmalig toptrio op ons podium, bestaande uit de Franse meestergitarist Antoine Boyer en de Nederlandse grootmeesters Stochelo Rosenberg en Paulus Schäfer. Boyer komt speciaal voor dit concert naar Nederland. Hij geldt op dit moment wereldwijd als één van de meest getalenteerde gitaartalenten. Niet alleen gypsy jazz, maar ook klassieke gitaar en vrije improvisatie. In de vorige Quintette publiceerden we al een interview met hem, hij kijkt er naar uit naar Nederland te komen. Stochelo Rosenberg en Paulus Schäfer hebben we al vaker op ons podium gehad, maar nog niet eerder samen. Zij vormen op dit moment de crème de la crème van de gypsy jazz in Nederland. Dat ze nu met z’n drieën op hetzelfde podium staan wordt een geweldig en uniek muzikaal avontuur.

De zaal is open vanaf 14:00 uur; de concerten starten om 14:30 uur en duren tot circa 17:00 uur. Er is volop ruimte om te jammen (neem je instrument mee!!) en natuurlijk hebben we ook standjes met verkoop van instrumenten en cd’s. Toegang is €15 (donateurs van onze stichting krijgen €10 korting en betalen dus maar €5). Reserveren is niet nodig en parkeren is gratis. NS-station Geldermalsen is op ongeveer 15 minuten loopafstand.

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, concerten en sessies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Aanmelden

Word donateur

Vind jij het ook belangrijk dat de gypsy jazz in Nederland bekend gemaakt en gehouden wordt? Steun ons dan in ons doel en word donateur!

 

Meer informatie

Contact

Ophemertsestraat 11
4061 RA Ophemert
Nederland

E: contact@hcdf.nl
T: 06 - 4262 7976

IBAN:NL83 INGB 0005311022
BIC/Swift: INGBNL2A

 

facebook-pagina Stichting HcdF