To home (logo)

AANKONDIGING HCDF-CONCERTMIDDAG 16 OKTOBER 2022

Op zondagmiddag 16 oktober organiseren we weer onze eigen (halfjaarlijkse) concertmiddag. Locatie is traditiegetrouw Schenkerij De Beurs aan het Marktplein in Geldermalsen. Er spelen deze middag twee bands: de formatie ‘Let’s Be Gypsies’ en de legendarische band ‘De Piotto’s’.

De concertmiddag start met de Vlaardingse formatie ‘Let’s Be Gypsies’, bestaande uit Roy de Rijke (sologitaar en zang), Erik de Koning (viool en zang), Mike van Leeuwen (slaggitaar) en Ton Voskuilen (contrabas). Ze mixen de old-school sound van de muziek van Django Reinhardt met de looks van Peaky Blinders. Deze band komt dus altijd in stijl gekleed en speelt vooral eigen nummers. En zo nu en dan spelen ze bekende rock classics in de gypsy jazzstijl, zoals Radar Love van de Golden Earring. Voor dat nummer namen ze zelfs een gave videoclip op met Cesar Zuiderwijk himself als drummer en speelde Mozes Rosenberg als gastsolist mee.

Wil je meer weten over Roy de Rijke, luister dan voorafgaand aan het concert naar het leuke interview dat we met hem hadden voor onze podcast. In deze Quintette hebben we ook een paar fragmenten daaruit verwerkt in een artikel. In de podcast hoor je ook zijn favoriete muziek en vertelt Roy met een onvervalst Haags accent over zijn eigen muziekgeschiedenis.

Daarna spelen ‘De Piotto’s’. Dit is een legendarische Nederlandse band met een hele lange internationale historie. Deze formatie werd meer dan 50 jaar geleden opgericht door de meesterviolist Piotto Limberger, die zelf nog met Django Reinhardt had gespeeld. De familie Limberger heeft een groot aantal topmuzikanten in de gypsy jazz voortgebracht. De bezetting van ‘De Piotto’s’ bestaat op dit moment uit: Jan Limberger (gitaar en viool), Biske Limberger (contrabas), Pierre Limberger (gitaar en piano), Martin Limberger (gitaar) en de wereldberoemde Giani Lincan (cimbalom). ‘De Piotto’s’ brengen swingjazz en mixen dat met Hongaarse zigeunermuziek.

De bands zullen zoals gewoonlijk allemaal akoestisch spelen (zonder versterking). Ook zijn er verschillende kramen aanwezig van gitaarbouwers en boek- en cd-verkoop uit het genre. Tussen de concerten door is er volop ruimte voor jamsessies, neem dus gerust je instrument mee.

De zaal is open vanaf 14:00 uur; de concerten starten om 14:30 uur en duren tot circa 17:00 uur. Er is volop ruimte om te jammen (nogmaals: neem je instrument mee!!) en natuurlijk hebben we ook standjes met verkoop van instrumenten en cd’s. De toegang is € 15 (donateurs van onze stichting krijgen € 5 korting en betalen dus maar € 10). Reserveren is niet nodig en parkeren is gratis. NS-station Geldermalsen is op ongeveer 15 minuten loopafstand.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, concerten en sessies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Aanmelden

Word donateur

Vind jij het ook belangrijk dat de gypsy jazz in Nederland bekend gemaakt en gehouden wordt? Steun ons dan in ons doel en word donateur!

 

Meer informatie

Contact

Ophemertsestraat 11
4061 RA Ophemert
Nederland

E: contact@hcdf.nl
T: 06 - 4262 7976

IBAN:NL83 INGB 0005311022
BIC/Swift: INGBNL2A

 

facebook-pagina Stichting HcdF