To home (logo)

Najaarsconcert 15 oktober in Geldermalsen

Op zondagmiddag 15 oktober 2023 organiseren we weer een eigen concertmiddag, dit keer staat jong talent centraal. Onze stichting bestaat dit jaar 40 jaar, voor ons lustrum hadden we dit voorjaar al de ‘ervaren’ grootmeesters van het WASO Quartet op ons podium. Dit najaar is het juist de beurt aan de groeibriljanten uit de gypsy jazzscene. Als gasten verwelkomen we vier topgitaristen: Justin Geisler, Hugo Guezbar, Smeily Adler en Mozes Rosenberg. Zij behoren tot de jongere generatie grootmeesters, die moet je akoestisch live zien en horen spelen!

De Duitse jazzgitarist Justin Geisler heeft begin dit jaar zijn eerste album uitgebracht: ‘Mer Ham Prala’; dit betekent ‘Wij zijn broers’. Hij werd geboren op 28 februari 2001 en is dus nog maar een piepjonge jazzgitarist. Hij deelde al het podium met George Benson op het wereldberoemde Django Reinhard Festival in Fontainebleau en speelde daar ook al vaker op het zijpodium. Als speciale gast voor zijn nieuwe album heeft Justin zijn Franse gitaarvriend uitgenodigd, Hugo Guezbar. Hij is een 23-jarige gitarist uit de Zuid-Franse kustplaats Montpellier, met een uiterst muzikale volwassenheid in zijn spel. Op 18-jarige leeftijd maakte hij al naam door het grote festival Django Reinhardt in Samois te openen. Hij heeft al albums opgenomen met grote namen uit de Franse jazz, onder andere met Costel Nitescu en Dominique di Piazza. Esteban Felix (contrabas) speelt veel in Parijs en komt uit Bourg-en-Bresse. Smeily Adler is een telg uit de beroemde muzikale Adler-familie, van wie Wawau Adler natuurlijk heel bekend is. Wat Smeily bijzonder maakt als speler is zijn uitmuntende techniek, ritmegevoel en zeer melodieuze, creatieve improvisaties. Naast gypsy jazz is hij bovendien ook een groot liefhebber van moderne jazz. Mozes Rosenberg hebben we al diverse keren mogen verwelkomen op ons podium. Hij geldt als één van de grootste toppers van Nederland, met een kenmerkende eigen stijl.

Tijdens dit najaarsconcert zullen Smeily Adler en Mozes Rosenberg op een heel bijzondere gitaar spelen, namelijk de Selmer #505. Deze gitaar komt uit de kleine serie Selmer gitaren (met de serienummers #502, #503, #504, #505 en #512), die persoonlijk voor Django Reinhardt zelf gebouwd werden. In de nieuwe Quintette (ons kwartaal magazine) besteden we daar uitvoerig aandacht aan, deze valt eind september op uw deurmat. Nog geen donateur van onze stichting en wil je wel een proefexemplaar? Stuur ons dan een e-mail en uw adres, dan zenden we u een proefexemplaar.

Locatie is als vanouds Schenkerij De Beurs op het Marktplein van Geldermalsen; de concerten starten om 15:00 uur en de toegang is € 15 (donateurs van onze stichting krijgen € 5 korting en betalen dus maar € 10). De zaal is open vanaf 14:00 uur, de concerten duren tot ongeveer 17:00 uur. Er is volop ruimte om te jammen (neem je instrument mee!!) en natuurlijk hebben we ook standjes met verkoop van instrumenten en cd’s. Reserveren is niet nodig (ook niet mogelijk) en parkeren is gratis. NS-station Geldermalsen is op ongeveer 15 minuten loopafstand.

We zien jullie graag op 15 oktober, zet die datum gauw in je agenda!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, concerten en sessies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Aanmelden

Word donateur

Vind jij het ook belangrijk dat de gypsy jazz in Nederland bekend gemaakt en gehouden wordt? Steun ons dan in ons doel en word donateur!

 

Meer informatie

Contact

Ophemertsestraat 11
4061 RA Ophemert
Nederland

E: contact@hcdf.nl
T: 06 - 4262 7976

IBAN:NL83 INGB 0005311022
BIC/Swift: INGBNL2A

 

facebook-pagina Stichting HcdF