To home (logo)

Verrassende gypsy jazz in Geldermalsen

Op zondagmiddag 19 mei 2024 treden er twee leuke gypsy jazz formaties op in Schenkerij De Beurs op het Marktplein in Geldermalsen. Deze concertmiddag wordt georganiseerd door de Stichting Hot Club de France Nederland. Om 15:00 uur start de show met een optreden van Arnold Veeman en zijn band met een deel van zijn unieke theatershow VRIENDEN. Aansluitend treedt het Robin Nolan Trio op.

Arnold Veeman is een geboren en getogen Groninger en hij verwerkt zijn Groningse wortels moeiteloos in zijn muziek en shows. Arnold werkt als componist voor films, orkestrator, songwriter en tekstschrijver. In het verleden heeft hij samengewerkt met vele grote artiesten waaronder Lilian Vieira en Daniƫl Lohues. Zijn stem wordt vaak vergeleken met die van Leonard Cohen en Paolo Conte. Maar Arnold weet ze allen te overtreffen met zijn unieke en eigengemaakte stijl en Groningse tongval. Hij heeft trouwens niet het uiterlijk van zijn Groningse moeder, maar van zijn Surinaamse vader, dat maakt het allemaal nog meer bijzonder. Zijn band, met onder meer Ronald Kamphuis op lead guitar, speelt vooral in het gypsy jazz genre met een grote knipoog naar Django Reinhardt. In zijn theatershow deelt Arnold verfrissende en humoristische liedjes vol met sterke verhalen, lollige roddels en soms pijnlijk herkenbare momenten over zijn vrienden van vroeger en nu.

Na de pauze komt het nieuwe en opwindende project van de wereldberoemde Britse gypsy jazz gitarist Robin Nolan aan bod. Zijn nieuwste album is gewijd aan de muziek van George Harrison, natuurlijk bekend van The Beatles. Nolan brengt een ode met een verzameling van Harrison’s liedjes gespeeld in zijn eigen unieke gypsy jazz stijl. Zijn nieuwe album is opgenomen met behulp van drie van George’s beroemde Beatles-gitaren, waaronder de Gibson J160E, die het onderscheid heeft de enige gitaar te zijn die op elk Beatles-album wordt gebruikt, de Spaanse Ramirez zoals die op ‘And I Love Her’ te horen is en de 12 String Rickenbacker 360/ 12, gebruikt door George op het grootste deel van het album ‘A Hard Day’s Night’.

Kortom, deze middag ontmoet Django Reinhardt de Groningers en The Beatles, een feestelijke middag vol met muzikale verrassingen. Locatie is Schenkerij De Beurs op het Marktplein van Geldermalsen, de concerten starten om 15:00 uur en de toegang is 15 euro (donateurs betalen 10 euro). De concerten duren tot ongeveer 17:00 uur. Tussen de concerten door en na afloop wordt er vaak gejamd en er zijn standjes met de verkoop van instrumenten en cd’s. Reserveren is niet mogelijk, parkeren is op zondag gratis in Geldermalsen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, concerten en sessies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Aanmelden

Word donateur

Vind jij het ook belangrijk dat de gypsy jazz in Nederland bekend gemaakt en gehouden wordt? Steun ons dan in ons doel en word donateur!

 

Meer informatie

Contact

Ophemertsestraat 11
4061 RA Ophemert
Nederland

E: contact@hcdf.nl
T: 06 - 4262 7976

IBAN:NL83 INGB 0005311022
BIC/Swift: INGBNL2A

 

facebook-pagina Stichting HcdF